De interieurtrends in 2023

Na een periode waarin we veel binnenshuis leefden, verlangen we nu meer dan ooit naar frisse buitenlucht. We hebben een diepere waardering ontwikkeld voor de natuur en onze planeet, en dit komt ook tot uiting in ons interieur. Natuurlijke kleuren en materialen, warme aardetinten zoals bruin en groen zijn steeds populairder. Bovendien is er ook meer dan ooit behoefte aan een extra rustig plekje in huis, denk maar aan een trendy zitbank die mooi ingewerkt is in je interieur dankzij maatwerk.

Woontrend #1: Maatwerk

Tegenwoordig is het helemaal in om jouw interieur te voorzien van maatwerk dat een harmonieus geheel vormt. Bij maatwerk staan jouw wensen centraal, het is mogelijk om een interieur te creëren dat 100% voldoet aan jouw smaak en stijl. Bovendien zorgt maatwerk voor een uniek en persoonlijk interieur, want elk aspect wordt aangepast aan jouw behoeften. Maatwerk wordt tegenwoordig gebruikt voor keukens, kasten, dressings, badkamers, binnendeuren, vloeren, trappen en zelfs creatieve buitenruimtes.

Een maatwerk interieur biedt veel voordelen. Omdat het op maat gemaakt wordt, past het perfect in jouw ruimte. Elke centimeter van de ruimte wordt benut en er wordt rekening gehouden met de specifieke afmetingen en vormen van jouw ruimte. Dit is niet alleen heel praktisch, maar creëert ook een esthetisch geheel. Daarnaast kan je helemaal zelf kiezen hoe jouw interieur eruit komt te zien. Of je nu kiest voor eenvoud of beslist om een echt statement piece in jouw interieur op te nemen, met maatwerk is dit allemaal mogelijk. En het mooiste van alles is dat je naast de esthetische elementen ook kan kiezen voor praktische voordelen. Denk maar aan extra bergruimte, een goede werkplaats of een dressing waar je al je kleren in kwijt kan.

Bij Woorden Heart verzorgen we je volledige interieur. We voorzien maatwerk in ons eigen atelier zodat we het interieur van je dromen vorm kunnen geven tot in het kleinste detail. We creëren alles naargelang je persoonlijke smaak, budget en materiaal wensen. Zo wordt jouw woning een echte thuis dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

DSCF5374 ©HomeSweetHome NickCannaerts 1 scaled
Kijkwoning 8 2 scaled

Woontrend #2: Natuurlijke materialen

Een trend die we steeds vaker terugzien is het gebruik van natuurlijke materialen in het interieur, dat zie je vooral aan de populariteit van Scandinavische en Bohemian woonstijlen. Een populair natuurlijk materiaal, namelijk hout, is niet alleen milieuvriendelijk en duurzaam, maar zorgt ook voor een prachtige uitstraling in jouw interieur. Bovendien geeft het vaak een ontspannende en rustgevende uitstraling dankzij de natuurlijke kleuren. Het gebruik van hout wordt niet langer beperkt tot vloeren of kasten, maar wordt steeds meer gebruikt in keukens, badkamers, trappen en andere creatieve toepassingen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Bij Wooden Heart hebben we een hart voor hout, we zijn ervan overtuigd dat hout in elke levensstijl past. We geven jouw woning graag een persoonlijke touch die helemaal aansluit bij jouw persoonlijkheid. Neem een kijkje naar onze projecten en laat je inspireren. https://woodenheart.be/projecten/

De Dycker V2 Keuken 2
De Dycker V4 Gastentoilet 1

Woontrend #3: Marmer with a touch of gold

Steeds meer interieurliefhebbers kiezen voor een marmeren natuursteen in combinatie met een gouden afwerking. En wij snappen waarom! Deze prachtige combinatie blijft een tijdloze keuze en creëert een stijlvolle en weelderige sfeer in elk interieur. Het gebruik van gouden tinten zorgt meteen voor een warme en luxueuze uitstraling. Het is de perfecte manier om je interieur te upgraden met een vleugje glamour, zonder dat het ‘too much’ wordt. Naast het gebruik als keuken- of tafelblad, komt marmer ook uitstekend tot zijn recht in badkamers. Het maakt van elke ruimte een oase van rust en elegantie.

08212020 BEO Architecten Rode Kruisstraat Gentbrugge ©Annick Vernimmen 029 website 1
08212020 BEO Architecten Rode Kruisstraat Gentbrugge ©Annick Vernimmen 101 website 2

Woontrend #4: Rond en organisch

Een laatste opvallende trend die ongetwijfeld de aandacht trekt, is rond en organisch. Ronde vormen zijn momenteel enorm trendy en je vraagt je wellicht af waarom. Ronde elementen doorbreken de rechte vormen en lijnen die we altijd gewend zijn. Door de combinatie van strakke lijnen en ronde vormen ontstaat een compleet nieuw effect dat zowel verrassend als speels is. Deze vormen creëren een gevoel van harmonie en zachtheid, waardoor de ruimte een meer uitnodigende en comfortabele sfeer krijgt. De trend beperkt zich niet alleen tot ronde tafels, maar ook ramen, salontafels en zetels met gebogen lijnen komen steeds meer voor.

Van Raemdonck keuken 6
VDK Haard met latjes 7

De kunst van maatwerk in de keuken

Je keuken is het kloppend hart van je huis, een plek waar heerlijke maaltijden bereid worden en herinneringen worden geboren.