Unieke creaties dankzij donkere houtsoorten

Donker hout heeft enorm aan populariteit gewonnen, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Het straalt een uiterst elegante uitstraling uit, zorgt voor een warme sfeer en voegt tegelijkertijd een vleugje luxe toe aan je interieur. Van walnoot tot notelaar, er zijn heel wat soorten hout die gebruikt kunnen worden in jouw interieur.

Voor elk interieur

Donkere houtsoorten passen ongetwijfeld in elk interieur. Wat donker hout zo intrigerend maakt, is de veelzijdigheid ervan. Het kan dienen als het perfecte contrastpunt in een lichtere omgeving, waarbij het de aandacht trekt en tegelijkertijd warmte toevoegt. Aan de andere kant kan het ook dienen als een harmonieuze aanvulling op andere donkere kleuren en houtsoorten, waardoor een prachtig, samenhangend geheel ontstaat.

Scherm­afbeelding 2023 09 21 om 09.18.29

Donker hout als hoofdrol in jouw keuken

Donkere houttinten floreren prachtig in de keuken. Een populaire keuze voor een donkere houtsoort is walnoot. De weelderige donkere tinten van walnoothout geven de keuken een tijdloze uitstraling en passen zowel binnen een modern als klassiek interieur. Bovendien kan walnoot prachtig gecombineerd worden met kleuren zoals wit, goud en marmer. De schoonheid van donker walnoothout zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten in jouw culinaire leefruimte.

Scherm­afbeelding 2023 09 21 om 09.19.23

Gevoel van geborgenheid in je woonkamer

Donker hout brengt een gevoel van charme en warmte met zich mee. Het kan een ruimte een gezellig en uitnodigend gevoel geven, wat vooral wenselijk is in een ruimte zoals je woonkamer. De diepe tinten van donker hout creëren een gevoel van geborgenheid en comfort, waardoor je je onmiddellijk thuis voelt.

Scherm­afbeelding 2023 09 21 om 09.20.40

Notelaar fineer is een warmte houtsoort die heel mooi tot zijn recht komt in de woonkamer. In onderstaande realisatie werd deze houtsoort gecombineerd met een betonlook, wat een bijzonder effect creëert. Het maatwerk in hout zorgt ervoor dat de betonnen woning toch heel gezellig en warm aanvoelt. Zo zie je dat hout in zijn pure vorm echt hét verschil maakt.

Scherm­afbeelding 2023 09 21 om 09.21.11

Gezelligheid in de badkamer

Donkere houtsoorten in de badkamer zijn een prachtige keuze voor diegenen die streven naar een stijlvolle en verfijnde ruimte. Het voegt warmte en karakter toe aan de omgeving. Donker walnoot fineerhout is heel mooi in combinatie met een witte houtstructuur. Je kan ervoor kiezen om het hout door te trekken naar andere delen van de woning, wat bijdraagt aan een harmonieus geheel.

Scherm­afbeelding 2023 09 21 om 09.21.41

Bij Wooden Heart staan we in voor de totaalinrichting van jouw woning én dat allemaal met op maat gemaakte meubels. Samen met jou creëren we een gezellige plek waar jij graag thuis komt. Neem contact met ons op via www.woodenheart.be/contact of kom langs in onze conceptstore in Beveren om de mogelijkheden voor maatwerk in jouw woning te bespreken.

De kunst van maatwerk in de keuken

Je keuken is het kloppend hart van je huis, een plek waar heerlijke maaltijden bereid worden en herinneringen worden geboren.